Van Alle Tijden: geschiedenisquiz met Joost Karhof start op 22 februari 22:00 NPO 2

Duration: 19 seconds
Published: February 19, 2016
Definition: HD
Views: 60.05 thousands
Channel: NTR
Omroep NTR NPO1 NPO2 NPO3 Geschiedenisquiz Van Alle Tijden Joost Karhof Jonge Historici
De Gouden Eeuw, De Eerste Wereldoorlog, Romeinse keizers, maar ook bijvoorbeeld Steve Jobs en andere hoofdpersonen uit de recente wereldgeschiedenis… Ze kunnen allemaal voorbijkomen in de gloednieuwe NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden, waarin onder leiding van Joost Karhof nu eens onbekende Nederlanders de strijd aangaan.

Zestien teams, elk bestaande uit twee geschiedenisliefhebbers, zijn drie weken lang te zien in deze dagelijkse quiz, die vanaf maandag 22 februari elke werkdag rond 20.00 uur te zien is op NPO2. De teams moeten van alle markten thuis zijn, maar brengen ook elk een specialisme in.

Vier rondes
De quiz brengt de deelnemers en de kijkers echt terug naar alle tijden. Van een spannende jaartallenronde tot een ronde louter over de 21e eeuw en van een ronde met meerkeuzevragen die echt de diepte ingaan tot een finale waarin de deelnemers het hemd van het lijf wordt gevraagd over hun specialisme.

Knock-out
In Van Alle Tijden wordt gestreden volgens het aloude knock-out systeem. De acht winnaars zien we terug in de kwartfinale. De vier winnaars daarvan spelen de halve finale. De twee overgebleven teams strijden om de hoogste eer én een mooie historische reis in de finale op vrijdag 11 maart.

Aflevering maandag 22 februari:
Liang de Beer (27) en Pim den Dekker (27) vormen het eerste team. Zij zitten samen in het bestuur van De Jonge Historici. Hun specialisme is het koningshuis.

Zij spelen tegen Rian van Meeteren (68) en Marcus Boon (64). Rian en Marcus hebben elkaar als geïnteresseerden in historische simulatiespellen ontmoet in 1974 en hebben samen (met drie anderen) de spellenvereniging Ducosim opgericht. Hun specialisme is de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

De kandidaten krijgen onder meer vragen over - de quiz doet zijn naam eer aan - Ghandi, Floris V en de eerste postzegel.

Uitzendingen: 22 februari -11 maart, elke werkdag, rond 20.00 uur, NPO 2


--
NTR: speciaal voor iedereen.
De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit.
http://www.ntr.nl
Facebook Tweeter Google+
Download Links Convert to MP3
Click "Download Links" button to generate a download link for MP4, 3GP, WEBM, and M4A formats or click "Convert to MP3" to get the audio track of this video in MP3 format.

Related Videos


Total Loss en Maan – Paardengek | Knoop Gala 2017 (03:26)

NTR · 5 months ago
Total Loss bestaat uit 12 bandleden en is dé band van Theater Totaal; de werkplek waar talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking hun droom om artiest te zijn waar kunnen maken. De band wisselt eigen werk af met covers en liefdesliedjes en enkele bandleden dragen bij aan het schrijven van muziek en liedteksten. Samen met Maan speelt Total Loss het nummer paardengek. -- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

Zo richt je een eigen staat op - RTL Z NIEUWS (03:22)

RTL Z · 7 months ago
De Catalanen willen onafhankelijk worden van Spanje, wat bij ons de vraag opriep: hoe doe je dat eigenlijk, een staat oprichten? Peter van Zadelhoff legt het uit. Abonneer je GRATIS voor meer video’s: http://bit.ly/1muG0of Volg nu live het nieuws op http://www.rtlz.nl. Website : http://www.rtlz.nl Facebook : https://www.facebook.com/rtlz Twitter : https://twitter.com/rtlz

NOS Journaal - ‘Alle redacties huilen': geschokte reacties op overlijden Joost Karhof (04:11)

DPN TV · 4 months ago
Welkom terug op ons kanaal. ‘Alleredacties huilen': geschokte reacties op overlijden Joost Karhof. We zijn stil, schrijven de naaste collega’s van Joost Karhof, die gisteren overleed. Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwuur schrijft als eerste in memoriam het volgende: Joost Karhof had er zin in. In de komende week, zo rond de feestdagen. Dat waren als invalpresentator doorgaans zijn weken, bij Nieuwsuur en bij Nieuws&Co op de radio. Dan kon hij doen wat hij al zoveel jaren het leukste vond: presenteren en vooral interviewen. Dat laatste is een vak en dat vak beheerste Joost Karhof (48) op vele terreinen. Hij was een presentator van grote degelijkheid, betrouwbaar, nooit onder de gordel, altijd goed geïnformeerd. En: sympathiek; die eigenschap kwam uit bijna alle kijkersonderzoeken. Vergeet niet te abonneren op dit kanaal! En tot de volgende video! Je kunt ons volgen op: - https://www.twitter.com/DNP_TV - https://www.facebook.com/DPN-TV-1795308497432888/ - https://www.instagram.com/dpn_tv/?hl=nl

Bitcoin besproken in Nieuwsuur 4 december 2017. Snel inslaan of wegblijven van de bubbel? (07:24)

CryptoJan · 5 months ago
Mathijs Bouman (Econoom) en Seb Walhain (bitcoin belegger) spreken over bitcoin en cryptocurrencies bij Nieuwsuur van 4 december 2017. Als u zelf uw eerste bitcoin wilt kopen bekijk dan deze video met een stap voor stap uitleg over hoe de meeste Nederlanders hun bitcoin kopen: https://www.youtube.com/watch?v=r7B4gPamYy0&t Mathijs Bouman ziet een toekomst in de blockchain technologie maar ziet Bitcoin en de andere crypto-munten als risicovolle investeringen. Volgens hem is er bij de koersontwikkeling een duidelijk zelf versterkend element aanwezig ziet dit dan ook als een zeepbel. Seb Walhain daarentegen, die eerder werkzaam was bij de ABN AMRO op het gebied van goud en zilver, verwacht dat Bitcoin nog een koersstijging kan door maken van X8 (keer acht) tot wel 80.000 dollar per bitcoin voordat de markt enigszins verzadigd raakt. Hier dus twee mannen met kennis lijnrecht tegenover elkaar.

Overlijden Joost Karhof schokt Hilversum (02:17)

Opvatting · 4 months ago
Joost Karhof is dinsdag op 48-jarige leeftijd plotseling overleden. De Nieuwsuur-presentator werd thuis onwel en stierf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. De NOS, waar Karhof jaren voor werkte, maakt zijn overlijden dinsdag bekend. Karhof was vooral bekend als presentator van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Ook presenteerde hij regelmatig op NPO Radio 1 Nieuws & Co als vervanger van Lara Rense. De Zuid-Hollander, getrouwd en stiefvader van twee meisjes, begon zijn journalistieke loopbaan eind jaren negentig bij de Voorburgse Courant en dagblad Het Binnenhof. Na zijn studie rechten in Leiden te hebben afgerond, werkte hij een tijd voor Omroep West. In 2006 stapte Karhof over naar de NOS, waar hij onder meer voor NOVA/Den Haag Vandaag werkte. Ook presenteerde Karhof meermaals de Grote Geschiedenis Quiz, Bovendien was hij enige tijd op maandag de vervanger van Matthijs van Nieuwkerk bij de Wereld Draait Door. Vanaf het begin van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur in 2010 was hij een van de vaste presentatoren. De hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws noemen Karhof in een eerste reactie een "zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens". "We gaan hem ontzettend missen." De redactie stelt in een In Memoriam "nog helemaal niet te willen terugkijken op Joost zijn carrière". "Maar nu dat ineens wreed onvermijdelijk is, wordt maar weer eens duidelijk hoe gevarieerd zijn loopbaan was." Oud-collega Ferry Mingelen spreekt van "verdrietig nieuws". "Lang met hem samengewerkt bij Den Haag Vandaag en Nova/Nieuwsuur. Hij was een goede journalist en een erg fijne collega", aldus Mingelen, die tot 2013 voor Nieuwsuur werkte. "Onze lieve collega is overleden. Wat een droevig nieuws", rouwt Amerika-correspondent Arjen van der Horst. VPRO-collega Dirk Jan Roeleven noemt Karhof een "lieve, slimme en aimabele jongen". Ook prijzen veel mensen zijn liefde voor cultuur. Karhof presenteerde van 2008 tot 2014 het programma Kunststof TV. "Niet te bevatten dat fijne collega Joost Karhof dood is, verschrikkelijk", reageert Wouke van Scherrenburg op Twitter. Ook diverse politici prijzen Karhofs journalistieke werk. "Zijn onderkoelde, haast nonchalante, maar daardoor juist zeer scherpe interviewstijl was een verrijking", reageert bijvoorbeeld Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks. Op Twitter wordt veelvuldig een foto gedeeld die op Eerste Kerstdag via het Twitteraccount van Nieuws & Co werd gedeeld. Hierop staat Karhof met een kersttrui lachend naast een kerstboom.

NOVA: Tips van NPS-presentator Joost Karhof (deel 1/2) (06:07)

daarhouikuaan · 8 years ago
Het politieke interview kent niet veel geheimen voor hem. Al vele jaren is het zijn specialisme. Joost Karhof wilde graag een aantal van zijn ervaringen delen met de daarhouikuaan-reporters die in de komende weken op verkiesbare politici af gaan stappen... (dit is deel 1 van een 2-delig interview. Het tweede deel treft u ook aan op www.daarhouikuaan.nl)

Acda en De Munnik: Kunststof TV Jaaroverzicht 2014 (1080p, HD) (04:51)

Johan Laffra · 3 years ago
Traditiegetrouw sluit Kunststof TV het jaar af met een Cultureel Jaaroverzicht. En ook deze kerstvakantie blikt presentator Joost Karhof in een speciaal programma weer terug op de culturele hoogte- en dieptepunten van 2014. Uit deze uitzending, d.d. 23 december 2014, het item over Acda en De Munnik. Voor de fans, in 1080p HD.

NOVA: Tips van NPS-presentator Joost Karhof (deel 2/2) (06:46)

daarhouikuaan · 8 years ago
Het politieke interview kent niet veel geheimen voor hem. Al vele jaren is het zijn specialisme. Joost Karhof wilde graag een aantal van zijn ervaringen delen met de daarhouikuaan-reporters die in de komende weken op verkiesbare politici af gaan stappen... (dit is deel 2 van een 2-delig interview. U treft deel 1 ook aan op www.daarhouikuaan.nl)

Radio 1 - Joost Karhof; ‘Nooit gemerkt dat er iets met hem aan de hand zou zijn’ (03:21)

DPN TV · 4 months ago
Welkom terug op ons kanaal. Radio 1 over Joost Karhof die onverwacht overleden is. Collega van Karhof: ‘Nooit gemerkt dat er iets met hem aan de hand zou zijn’. We zijn stil, schrijven de naaste collega’s van Joost Karhof, die gisteren overleed. Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwuur schrijft als eerste in memoriam het volgende: Joost Karhof had er zin in. In de komende week, zo rond de feestdagen. Dat waren als invalpresentator doorgaans zijn weken, bij Nieuwsuur en bij Nieuws&Co op de radio. Dan kon hij doen wat hij al zoveel jaren het leukste vond: presenteren en vooral interviewen. Dat laatste is een vak en dat vak beheerste Joost Karhof (48) op vele terreinen. Hij was een presentator van grote degelijkheid, betrouwbaar, nooit onder de gordel, altijd goed geïnformeerd. En: sympathiek; die eigenschap kwam uit bijna alle kijkersonderzoeken. Vergeet niet te abonneren op dit kanaal! En tot de volgende video! Je kunt ons volgen op: - https://www.twitter.com/DNP_TV - https://www.facebook.com/DPN-TV-1795308497432888/ - https://www.instagram.com/dpn_tv/?hl=nl