Collega's gedenken overleden journalist Joost Karhof

Duration: 1 minutes and 33 seconds
Published: December 27, 2017
Definition: SD
Views: 551
Channel: Opvatting
De makers van het radioprogramma Nieuws en Co hebben bij de start van de editie van woensdag stilgestaan bij het plotselinge overlijden van presentator Joost Karhof.
Tijdens de uitzending werden diverse fragmenten uit de carrière van Karhof ten gehore gebracht.

Lara Rense, presentatrice van Nieuws en Co, zei voorafgaand dat de uitzending "gewoon" zal doorgaan met nieuws omdat Karhof dat zo gewild zou hebben. Na de compilatie van fragmenten werd een plaat van George Michael gedraaid voor Karhof.

"Ik vond het een lieve man", zei collega Pim van Galen over Karhof. Hij werkte vanaf 1999 met hem samen bij Den Haag Vandaag. "Hij had een bandje ingestuurd van een interview bij RTV West", vertelde Van Galen. "Daarna moest hij een testinterview doen en binnen vijf minuten hebben we hem toen aangenomen."

Volgens Van Galen was Karhof een politiek dier, maar geen dossiervreter. "Daar merkte je overigens niets van. Als hij ging interviewen kwam hij altijd beslagen ten ijs." De rechtenstudie die hij gevolgd had, kwam Karhof volgens Van Galen goed van pas. "Hij kon juristen prima interviewen omdat hij wist wat ze zeiden."

Nieuws en Co sloot af met een reportage van Karhof, die hij onlangs maakte met politiek filosoof Bastiaan Rijpkema. Tijdens die reportage liepen ze over het Binnenhof in Den Haag. De reportage werd uitgezonden, omdat het "Joost ten voeten uit was".

Presentatrice Rense sloot de uitzending af met dat ze Karhofs "rust, passie, intellect en scherpe geest gaat missen".

Nieuwsuur
Woensdagavond staat Nieuwsuur, een programma dat Karhof op tv presenteerde, ook stil bij zijn overlijden. Dat gebeurt aan het eind van het programma met fragmenten van de presentator.

Karhof overleed dinsdag plotseling op 48-jarige nadat hij zich in de middag niet goed had gevoeld.
Facebook Tweeter Google+
Download Links Convert to MP3
Click "Download Links" button to generate a download link for MP4, 3GP, WEBM, and M4A formats or click "Convert to MP3" to get the audio track of this video in MP3 format.

Related Videos


NOVA: Tips van NPS-presentator Joost Karhof (deel 1/2) (06:07)

daarhouikuaan · 8 years ago
Het politieke interview kent niet veel geheimen voor hem. Al vele jaren is het zijn specialisme. Joost Karhof wilde graag een aantal van zijn ervaringen delen met de daarhouikuaan-reporters die in de komende weken op verkiesbare politici af gaan stappen... (dit is deel 1 van een 2-delig interview. Het tweede deel treft u ook aan op www.daarhouikuaan.nl)

Nelleke's afscheid - 4JIM VLOG #15 (01:54)

4JIM · 2 years ago
DAGELIJKS OM 20.00u op NPO3 https://npo3.nl/4jim ----------- DOWNLOAD mijn GRATIS APP:: iOS: https://geo.itunes.apple.com/us/app/4jim/id999313149?mt=8&uo=6 Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.kro.jimsapp Instagram: https://instagram.com/4jim.npo3/ Facebook: https://www.facebook.com/4JIM.NPO3 ABONNEER op YouTube: https://www.youtube.com/c/4jim-npo3

Prinses Maxima praat vrijuit (02:01)

Wereldomroep Archief · 7 years ago
Ruim 9 maanden lang volgde documentairemaker Etienne Glebbeek prinses Maxima in binnen- en buitenland. Niet alleen mocht hij haar tijdens haar werkzaamheden filmen maar ook tijdens privé momenten op Villa Eikenhorst. Het resultaat is de NOS-documentaire: Maxima, een portret van een prinses. Prinses Máxima vertelt in de documentaire dat ze geniet van de verscheidenheid aan taken waarmee ze zich bezighoudt. "Ik sta niet stil bij de beperkingen, maar bij de mogelijkheden. En dat is heel veel." De toespraak over de Nederlandse identiteit in 2007 deed veel stof opwaaien. Hieruit heeft ze een belangrijke les geleerd, zegt ze in het interview. Het was juist haar intentie Nederland een compliment te maken door de diversiteit in de Nederlandse cultuur te benadrukken. Als ze had geweten hoe haar toespraak ontvangen zou worden, zou ze het anders gezegd hebben. Prinses Máxima wordt dinsdag 17 mei 40 jaar.

Dionne Stax Nieuwsuur NOS Journaal presentatrice 29 september 2016 Joost Karhof nieuws (01:58)

Dionne Stax fan · 1 year ago
Dionne Stax Nieuwsuur NOS Journaal presentatrice 29 september 2016 Joost Karhof nieuws uitzending https://dionnestaxfan1.blogspot.nl/

Moeder Jan Smit is kijkcijferkanon bij Shownieuws! deel 1 van 3 (10:01)

AMSTERDAM · 8 years ago
Het exclusieve interview van Shownieuws met de moeder van zanger Jan Smit, Gerda Smit, was dinsdagavond tijdens de late editie van Shownieuws goed voor 1.326.000 kijkers. Tijdens de vroege editie van Shownieuws zaten 939.0000 kijkers aan de buis gekluisterd. Hiermee staan beide edities van Shownieuws in de top 5 van de best bekeken programma's van dinsdagavond. Moeder Smit deed een boekje open over het gedrag van Yolanthe. Volgens Gerda heeft de ex van haar zoon voor meer dan een ton aan spullen weggehaald uit de villa van de zanger. "Van kelder tot vliering, alles wat een beetje sfeer maakt is verdwenen. Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is weg. Zelfs de konijnenbontjes op het bed heeft ze vervangen voor nepbont. Een heel groot bedrag is er weg. Erg veel geld. Misschien wel meer dan een ton." De moeder van Jan Smit hoeft Yolanthe door dit hele gebeuren voorlopig ook niet meer te zien... Het management van Yolanthe wil niet reageren op het interview, omdat het om een privéaangelegenheid gaat. Volgens het management is er duidelijk afgesproken wat Yolanthe wel, en wat ze niet mee mocht nemen... Overigens bevestigde de moeder van Jan vanavond de geruchten dat Jan een relatie heeft met de Volendamse Liza die een kindje heeft.

Een huis in één dag, zo gaat dat - Z TODAY (04:54)

RTL Z · 2 years ago
Kijk de hele aflevering op: http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/z-today-344915 Vergeet metselen en timmeren. Nu worden huizen al in 1 dag in elkaar gezet. Met complete muren en kant en klare badkamers die in de fabriek zijn gemaakt, en ter plekke in elkaar worden geschroefd. Website : http://www.rtlxl.nl Facebook : https://www.facebook.com/RTLXL Twitter : https://twitter.com/rtlxl Nieuwsbrief : http://www.rtl.nl/service/xl/nieuwsbrief/

Uitkijken voor wisseltruc (04:05)

Kanaal 13 · 6 years ago
De ondernemers in de tabakszaak aan de Houtstraat in Nijmegen hebben geen goed woord over voor de politie. Woensdag 14 september kregen zij te maken met een wisseltruc van twee onbekende klanten van buitenlandse afkomst. Het duo, een man en een vrouw, werd vastgelegd door een beveiligingscamera. Maar het ondernemersechtpaar Logger ervaart bepaald geen medewerking vanuit politiehoek.

'Niemand wist wat er aan de hand was’ - RTL LATE NIGHT (10:30)

RTL Late Night · 3 years ago
Kijk de hele aflevering op: http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/rtl-late-night-301978 Beau Schneider toert vanaf volgende week door het land met het prijswinnende toneelstuk The Normal Heart. Het aangrijpende en waargebeurde vertelt het verhaal over een groep New Yorkers tijdens de beginjaren van de aidsepidemie in de jaren ’80. "Niemand wist toen wat er aan de hand was. Artsen waren bang dat ze eraan zouden sterven”, zegt Beau. "Zoveel mensen waren enorm boos.” Website : http://www.rtlxl.nl Facebook : https://www.facebook.com/RTLXL Twitter : https://twitter.com/rtlxl Nieuwsbrief : http://www.rtl.nl/service/xl/nieuwsbrief/

Onderduiken in het hol van de leeuw (06:00)

Biografie van A'dam · 8 years ago
De achttienjarige Leo Mannaart ziet in 1944 zijn leven veranderen wanneer hij een bestaan als onderduiker verkiest boven gedwongen werk voor de Duitsers. Leo duikt onder op een bijzondere plek: het Centraal Station in Amsterdam. Maar midden in de nacht staat een aantal dronken Duitsers voor de deur van het kantoortje. Leo besluit in de ouderlijke woning in de Kerkstraat een schuilplaats te bouwen en dat blijkt zijn redding te zijn.

Bizarre Barbie | Aflevering 52 | Barbie (03:25)

Barbie · 3 years ago
Raquelle komt in een andere wereld waar zij een ster is, maar al die roem valt flink tegen! Bizarre Barbie | Aflevering 52 | Barbie http://www.youtube.com/user/Barbie