Overlijden Joost Karhof schokt Hilversum

Duration: 2 minutes and 17 seconds
Published: December 27, 2017
Definition: SD
Views: 2.94 thousands
Channel: Opvatting
Joost Karhof is dinsdag op 48-jarige leeftijd plotseling overleden. De Nieuwsuur-presentator werd thuis onwel en stierf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.
De NOS, waar Karhof jaren voor werkte, maakt zijn overlijden dinsdag bekend. Karhof was vooral bekend als presentator van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Ook presenteerde hij regelmatig op NPO Radio 1 Nieuws & Co als vervanger van Lara Rense.

De Zuid-Hollander, getrouwd en stiefvader van twee meisjes, begon zijn journalistieke loopbaan eind jaren negentig bij de Voorburgse Courant en dagblad Het Binnenhof. Na zijn studie rechten in Leiden te hebben afgerond, werkte hij een tijd voor Omroep West. In 2006 stapte Karhof over naar de NOS, waar hij onder meer voor NOVA/Den Haag Vandaag werkte.

Ook presenteerde Karhof meermaals de Grote Geschiedenis Quiz, Bovendien was hij enige tijd op maandag de vervanger van Matthijs van Nieuwkerk bij de Wereld Draait Door. Vanaf het begin van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur in 2010 was hij een van de vaste presentatoren.

De hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws noemen Karhof in een eerste reactie een "zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens". "We gaan hem ontzettend missen."

De redactie stelt in een In Memoriam "nog helemaal niet te willen terugkijken op Joost zijn carrière". "Maar nu dat ineens wreed onvermijdelijk is, wordt maar weer eens duidelijk hoe gevarieerd zijn loopbaan was."

Oud-collega Ferry Mingelen spreekt van "verdrietig nieuws". "Lang met hem samengewerkt bij Den Haag Vandaag en Nova/Nieuwsuur. Hij was een goede journalist en een erg fijne collega", aldus Mingelen, die tot 2013 voor Nieuwsuur werkte.

"Onze lieve collega is overleden. Wat een droevig nieuws", rouwt Amerika-correspondent Arjen van der Horst. VPRO-collega Dirk Jan Roeleven noemt Karhof een "lieve, slimme en aimabele jongen". Ook prijzen veel mensen zijn liefde voor cultuur. Karhof presenteerde van 2008 tot 2014 het programma Kunststof TV.

"Niet te bevatten dat fijne collega Joost Karhof dood is, verschrikkelijk", reageert Wouke van Scherrenburg op Twitter.

Ook diverse politici prijzen Karhofs journalistieke werk. "Zijn onderkoelde, haast nonchalante, maar daardoor juist zeer scherpe interviewstijl was een verrijking", reageert bijvoorbeeld Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks.

Op Twitter wordt veelvuldig een foto gedeeld die op Eerste Kerstdag via het Twitteraccount van Nieuws & Co werd gedeeld. Hierop staat Karhof met een kersttrui lachend naast een kerstboom.
Facebook Tweeter Google+
Download Links Convert to MP3
Click "Download Links" button to generate a download link for MP4, 3GP, WEBM, and M4A formats or click "Convert to MP3" to get the audio track of this video in MP3 format.

Related Videos


NOS Journaal - ‘Alle redacties huilen': geschokte reacties op overlijden Joost Karhof (04:11)

DPN TV · 5 months ago
Welkom terug op ons kanaal. ‘Alleredacties huilen': geschokte reacties op overlijden Joost Karhof. We zijn stil, schrijven de naaste collega’s van Joost Karhof, die gisteren overleed. Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwuur schrijft als eerste in memoriam het volgende: Joost Karhof had er zin in. In de komende week, zo rond de feestdagen. Dat waren als invalpresentator doorgaans zijn weken, bij Nieuwsuur en bij Nieuws&Co op de radio. Dan kon hij doen wat hij al zoveel jaren het leukste vond: presenteren en vooral interviewen. Dat laatste is een vak en dat vak beheerste Joost Karhof (48) op vele terreinen. Hij was een presentator van grote degelijkheid, betrouwbaar, nooit onder de gordel, altijd goed geïnformeerd. En: sympathiek; die eigenschap kwam uit bijna alle kijkersonderzoeken. Vergeet niet te abonneren op dit kanaal! En tot de volgende video! Je kunt ons volgen op: - https://www.twitter.com/DNP_TV - https://www.facebook.com/DPN-TV-1795308497432888/ - https://www.instagram.com/dpn_tv/?hl=nl

NOVA: Tips van NPS-presentator Joost Karhof (deel 1/2) (06:07)

daarhouikuaan · 8 years ago
Het politieke interview kent niet veel geheimen voor hem. Al vele jaren is het zijn specialisme. Joost Karhof wilde graag een aantal van zijn ervaringen delen met de daarhouikuaan-reporters die in de komende weken op verkiesbare politici af gaan stappen... (dit is deel 1 van een 2-delig interview. Het tweede deel treft u ook aan op www.daarhouikuaan.nl)

Van Alle Tijden: geschiedenisquiz met Joost Karhof start op 22 februari 22:00 NPO 2 (00:19)

NTR · 2 years ago
De Gouden Eeuw, De Eerste Wereldoorlog, Romeinse keizers, maar ook bijvoorbeeld Steve Jobs en andere hoofdpersonen uit de recente wereldgeschiedenis… Ze kunnen allemaal voorbijkomen in de gloednieuwe NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden, waarin onder leiding van Joost Karhof nu eens onbekende Nederlanders de strijd aangaan. Zestien teams, elk bestaande uit twee geschiedenisliefhebbers, zijn drie weken lang te zien in deze dagelijkse quiz, die vanaf maandag 22 februari elke werkdag rond 20.00 uur te zien is op NPO2. De teams moeten van alle markten thuis zijn, maar brengen ook elk een specialisme in. Vier rondes De quiz brengt de deelnemers en de kijkers echt terug naar alle tijden. Van een spannende jaartallenronde tot een ronde louter over de 21e eeuw en van een ronde met meerkeuzevragen die echt de diepte ingaan tot een finale waarin de deelnemers het hemd van het lijf wordt gevraagd over hun specialisme. Knock-out In Van Alle Tijden wordt gestreden volgens het aloude knock-out systeem. De acht winnaars zien we terug in de kwartfinale. De vier winnaars daarvan spelen de halve finale. De twee overgebleven teams strijden om de hoogste eer én een mooie historische reis in de finale op vrijdag 11 maart. Aflevering maandag 22 februari: Liang de Beer (27) en Pim den Dekker (27) vormen het eerste team. Zij zitten samen in het bestuur van De Jonge Historici. Hun specialisme is het koningshuis. Zij spelen tegen Rian van Meeteren (68) en Marcus Boon (64). Rian en Marcus hebben elkaar als geïnteresseerden in historische simulatiespellen ontmoet in 1974 en hebben samen (met drie anderen) de spellenvereniging Ducosim opgericht. Hun specialisme is de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De kandidaten krijgen onder meer vragen over - de quiz doet zijn naam eer aan - Ghandi, Floris V en de eerste postzegel. Uitzendingen: 22 februari -11 maart, elke werkdag, rond 20.00 uur, NPO 2 -- NTR: speciaal voor iedereen. De omroep voor informatie, cultuur, educatie, jeugd & diversiteit. http://www.ntr.nl

TIJN: Domien vertelt dat de 6-jarige Tijn is overleden (02:34)

NOS · 10 months ago
De zesjarige Tijn, die bekend werd door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. De jongen leed aan hersenstamkanker. Tijn heeft meer dan 2,5 miljoen euro binnengehaald toen hij tijdens Serious Request in Breda tegen betaling nagels van mensen ging lakken. Het doel van die actie was geld inzamelen voor de bestrijding van kindersterfte door longontsteking. De totale opbrengst was ruim 9 miljoen euro. http://nos.nl/artikel/2181892

Thijmen imiteert Britt aan tafel bij DWDD (09:37)

Hans de Kort · 6 years ago
Thijmen imiteert Britt aan tafel bij DWDD

NOS Journaal - Sandra Reemer overleden (06-06-2017) (01:53)

Nederlandse TV van vroeger · 11 months ago
Op 6 juni 2017 overleed presentatrice en zangeres Sandra Reemer. Ze was onder andere bekend van 'Showmasters' en 'Wedden dat?' uit de jaren '80 en '90 en zong in de jaren '70 een aantal edities van het Songfestival voor Nederland. Het NOS Journaal van 20.00 uur meldt haar overlijden. Presentatie: Rob Trip. Videobron: Humax iHDR-5200C Montage: Final Cut Pro X

1 Op 1: Ebru Umar en Esmaa Alariachi (06:24)

hetgesprek · 8 years ago
Een pittige confrontatie in 1 Op 1 deze week. Ebru Umar, columniste, en Esmaa Alariachi, een van de meiden van Halal, ontmoeten elkaar voor onze draaiende cameras. Twee vrouwen met twee totaal verschillende visies. Esmaa ziet zichzelf als een zelfstandige vrouw. Maar - vraagt Ebru zich af - hoe zelfstandig ben je wanneer je Allah nodig hebt? Esmaa herinnert zich vooral de uitspraak van Ebru dat gelovigen achterlijk zijn. Het is op het achterlijke af inderdaad, reageert Ebru. In het programma 1 Op 1 ontmoeten twee bekende Nederlanders elkaar in de studio, met draaiende camera's, voor het eerst. Hoe deze onverwachte ontmoetingen verlopen? Kijk iedere zondagavond, om 21:00, naar 1 Op 1 Bekijk de complete uitzending(en) van 1 Op 1 op http://www.hetgesprek.nl.

Johan Derksen haalt wit voetje bij de Rondemiss van de dag (03:39)

wimderon · 6 years ago
Johan Derksen scoort in het programma Tour du Jour bij de Rondemiss van de dag (Mariah Peterssn). Als Dries Roelvink aan het einde van de uitzending zijn tophit weer ten gehore brengt wordt Johan zelfs ten dans gevraagd...

Moeder Jan Smit is kijkcijferkanon bij Shownieuws! deel 1 van 3 (10:01)

AMSTERDAM · 8 years ago
Het exclusieve interview van Shownieuws met de moeder van zanger Jan Smit, Gerda Smit, was dinsdagavond tijdens de late editie van Shownieuws goed voor 1.326.000 kijkers. Tijdens de vroege editie van Shownieuws zaten 939.0000 kijkers aan de buis gekluisterd. Hiermee staan beide edities van Shownieuws in de top 5 van de best bekeken programma's van dinsdagavond. Moeder Smit deed een boekje open over het gedrag van Yolanthe. Volgens Gerda heeft de ex van haar zoon voor meer dan een ton aan spullen weggehaald uit de villa van de zanger. "Van kelder tot vliering, alles wat een beetje sfeer maakt is verdwenen. Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is weg. Zelfs de konijnenbontjes op het bed heeft ze vervangen voor nepbont. Een heel groot bedrag is er weg. Erg veel geld. Misschien wel meer dan een ton." De moeder van Jan Smit hoeft Yolanthe door dit hele gebeuren voorlopig ook niet meer te zien... Het management van Yolanthe wil niet reageren op het interview, omdat het om een privéaangelegenheid gaat. Volgens het management is er duidelijk afgesproken wat Yolanthe wel, en wat ze niet mee mocht nemen... Overigens bevestigde de moeder van Jan vanavond de geruchten dat Jan een relatie heeft met de Volendamse Liza die een kindje heeft.